Na strani je 2 gostov in ni članov .

   


kamnosestvo-ozmec


zavod-veržej


 logo obcinaLjutomer


Občina VERŽEJ

 

Občina VERŽEJ


  Veterinarska ambulanta Ljutomer


KRAJEVNA SKUPNOST

 

CVEN

Obvestila drugih društev

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

URŠLJA GORA (1699 m)

V nedeljo,9. junija 2013, je bil spet eden izmed lepih dni v tej zapozneli pomladi, primeren za pohod v sredogorje.

Ljutomerski planinci – tokrat nas je bilo 17 – smo se podali na 1699 m visok vrh Uršlje gore, ki leži na območju Vzhodnih Karavank. Vodnika sta bila Franc Slokan in Marjan Novak.

Cerkev sv. Uršule so domačini postavili leta 1602, od takrat ime Uršlja gora, cerkev pa velja za najvišje nad morjem stoječo cerkev pri nas in je predstavljala zavetje pred Turki. Do takrat se je zaradi golote vrh imenoval Plešivec; sedaj radi rečemo, da stoji televizijski stolp na Plešivcu. Zaradi izjemne lege nad okoliškim gričevjem ponuja vrh Uršlje gore (1699 m), kjer stoji križ, krasen razgled daleč naokrog, saj je v tem okolju pravi gorski osamelec.

Vzpon smo pričeli pri koči na Naravskih ledinah. Pot se je mestoma strmo vzpenjala, a je bila prijetna. Ves čas smo bili v zavetju, a tudi sicer ni premočno pihalo. Gorsko cvetje je v tem času dokaj redko, sedaj se razcvetajo vedno čudovite pogačice, nekaj je drobnega cvetja, ki pa posebej ne izstopa.
Okrepčali smo se v Domu na Uršlji gori (1670 m), potem pa smo nadaljevali pot čez vrh gore do našega izhodišča, kjer nas je čakal avtobus in prijetna pot domov.

Ivanka Korošec

 

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

(Foto: Marko Milič)

Vremenska napoved. Vremenska napoved. Radarska slika padavin. Satelitska slika oblačnosti. Kredarica 2515 m, pogled proti Kamniško Savinjskim Alpam. Triglavski dom na Kredarici 2515 m, na sredini Tosc 2275 m, zadaj Spodnje Bohinjske gore.

- WEBMASTER CRNI -